Webshop » Stripboeken beginnen met L » Lucky Luke serie » Lucky Luke deel 11 Dupuis bende van Joss Jamon

Lucky Luke deel 11 Dupuis bende van Joss Jamon

Lucky Luke deel 11 Dupuis bende van Joss Jamon


Facebook
Twitter

€ 4,50

Beschikbaar - Voorraad: 1

We schrijven 1865, de burgeroorlog is net afgelopen. Zes voormalige soldaten vragen zich af wat nu te doen. Joss Jamon is de leider van de groep die verder bestaat uit Pete de windvaan, Jack de spierbal,
Joe de roodhuid, Sam de farmer en Bill de knoeier. De bende heeft net het stadje Los Palitos City geplunderd. Op dat moment rijdt Lucky Luke het stadje binnen. Hij wordt meteen door de burgerij gevangen genomen. Ze denken dat hij lid is van de bende die heeft huisgehouden. Wanneer op het moment dat de burgers van het stadje Lucky willen ophangen er een bericht komt dat een naburig stadje is overvallen, lukt het de cowboy om de burgers ervan te overtuigen hem de kans te geven zijn onschuld te bewijzen. Om dit aan te tonen gaat Lucky Luke achter de bende aan die hij dan ook al snel vindt.
Wanneer het de bende duidelijk is dat Lucky achter hen aan zit, besluiten ze daar iets aan te doen. Sam de spierbal mag het gaan proberen. Hij komt dankzij de slimheid van Lucky echter niet ver. De volgende ochtend berooft de bende de lokale bank een aantal keren. Hierop besluit de directeur van de bank te vertrekken en Joss Jamon neemt de bank over.
Op zijn beurt besluit Lucky om de veiligheid van de bank van Jamon te testen. Hij overvalt de bank en krijgt heel gemakkelijk het geld mee. De burgers van Frontier City weten genoeg! Hier gaat hun geld dus niet naar toe, dit tot woede van Jamon. De bendeleider geeft zijn mannen opdracht om ervoor te zorgen dat de burgers hun geld toch naar zijn bank brengen. Gaat het niet goedschiks dan maar kwaadschiks.
Zo gezegd zo gedaan. Onder bedreiging brengen de burgers van het stadje hun geld naar de bank van Jamon. Maar dit is pas het begin van de plannen van Joss Jamon. Na een kort onderhoud met de salooneigenaar wisselt ook deze van eigenaar. Wanneer Lucky Luke een rondje weigert van Jamon vindt de eerste confrontatie tussen beiden plaats. Lucky beslist dit in zijn voordeel. Dit houdt Jamon echter niet tegen. Stukje bij beetje neemt hij het stadje over en stelt zich vervolgens kandidaat voor de post van burgermeester. Lucky besluit ook zelf campagne te voeren, maar omdat de burgers eerst dronken worden gevoerd voordat ze hun stem uit kunnen brengen, wint Jamon de verkiezingen. Vervolgens installeert de bendeleider een waar schrikbewind in het stadje. Dit trekt al gauw andere criminele elementen aan, zoals Billy the Kid en de neven Dalton. Dan begint Lucky zijn eigen guerrilla tegen Jamon. Dit leidt ertoe dat de bende hem opjaagt en dan ook gevangenneemt. Jamon gaat een showproces voeren waarbij de uitslag van te voren al vast staat. Maar nu is de maat vol voor de burgers van Frontier City. Zij komen in opstand en bevrijden Lucky Luke. De bende geeft zich over, maar Jamon neemt de benen. Direct gaat Lucky in de achtervolging en vangt de bendeleider. Dan gaat Lucky zijn belofte inlossen bij de bewoners van het stadje Los Palitos. Hij brengt de boeven terug en levert ze uit aan de sheriff.