Webshop » Stripboeken beginnen met L » Lucky Luke serie » Lucky Luke deel 12 Dupuis de neven Dalton

Lucky Luke deel 12 Dupuis de neven Dalton

Lucky Luke deel 12 Dupuis de neven Dalton


Facebook
Twitter

€ 3,50

Beschikbaar - Voorraad: 1

We zien de gebroeders Dalton voor het eerst als zij nog in een armzalige hut zitten in Arizona. Hoerwel niet echt voor het eerst, ze hadden al een soort van vooraankondiging gedaan in het album dat een jaar eerder was verschenen (zie De bende van Joss Jamon). Zij willen net zo worden als hun roemruchte neven en worden gedreven door een verlangen om zich te wreken op Lucky Luke. De op dat moment nog wat onhandige Daltons gaan op weg en komen de cowboy uiteindelijk dan ook tegen in een saloon. Ze krijgen vrij eenvoudig klop van Lucky. Ook hun eerste poging om een postkoets te overvallen verloopt nou niet wat je noemt gladjes. Omdat al hun pogingen om als misdadiger naam te maken mislukken, besluiten ze in een soort trainingskamp te gaan. Daarna gaat het de Daltons een stuk beter af en een ware golf van terreur verspreid zich over het land. De Daltons zijn beroemd!
Dan achten ze de tijd gekomen om met Lucky Luke af te rekenen. Door de broers in de luren te leggen ontkomt Lucky aan een schietpartij in de saloon. Om Lucky zover te krijgen dat hij zichzelf aan hen toont besluiten de broers over te gaan tot een belegering van het stadje waar de cowboy verblijft. Uiteindelijk geeft Lucky hieraan toe en ontmoet de Daltons....en verslaat ze één voor één.
Dan doet Joe aan Lucky een opmerkelijk voorstel. Als Lucky lid wordt van de bende zal hij het verleden laten rusten. Omdat hij op die manier een oogje op de Daltons kan houden, stemt de cowboy toe. Lucky Luke heeft ondertussen een plan bedacht. Hij laat de broers allerlei nep overvallen plegen. De bankdirecteuren denken dat het gaat om de voorbereiding op een toneelstuk. De buit bestaat vaak uit stukjes steen, maar dat weten de broers niet. Uiteindelijk komen de Daltons achter de waarheid en besluiten weer achter onze held aan te gaan. Ze splitsen zich in en ieder gaat een kant op. Maar Lucky rekent met iedere Dalton af en levert zijn gevangenen in bij de sheriff.